Facebook image
Mentés
RSM Hungary
RSM

RSM: Dinamikus növekedés 2023-ban is!

Az RSM, a világ egyik vezető audit, adó- és tanácsadói hálózata 2023-ban 9,4 milliárd dolláros rekord bevételt ért el, amely 16 százalékos növekedést jelent a 2022-es évhez képest. Az RSM európai bevételei 36%-kal nőttek. A világ 120 országában tevékenykedő cégcsoport munkatársainak létszáma 13 százalékkal, 64 000 főre emelkedett.

Az RSM hálózat legfontosabb számai 

  • Az RSM hálózat 9,4 milliárd dolláros rekord árbevétellel zárta a 2023-as évet.
  • Az RSM öt szolgáltatási régiójában három egymást követő évben kétszámjegyű árbevétel emelkedést ért el, Európában 2023-an 36%-os volt a növekedés.
  • Az RSM hálózat szakértőinek létszáma 64 000 főre gyarapodott.
  • Az ügyfeleket is kiszolgáló globális technológiai és digitális beruházások volumene a hálózaton belül négyszeresére nőtt. 

Rekord globális árbevétel – növekedés minden szektorban és régióban

Az RSM, a világ egyik vezető tanácsadó hálózatának globális árbevétele 16 százalékkal, 9,4 milliárd dollárra nőtt 2023-ban. A globális szakértői létszám 13%-os növekedéssel 64.000 főre emelkedett.

Az RSM hálózat 9,4 milliárd dolláros rekord árbevétellel zárta a 2023-as évet.

Minden szolgáltatási területen folytatódott a dinamikus növekedés, a számviteli és könyvvizsgálati szolgáltatásokból származó globális díjbevételek 15%-kal 3,6 milliárd USD-re nőttek, míg az RSM adótanácsadási üzletágának bevételei 17%-kal 2,6 milliárd USD-re ugrottak. A tanácsadási tevékenységből származó bevételek 3,1 milliárd USD-t tettek ki, ami 16%-os növekedést jelent 2022-hez képest.

Minden régió kétszámjegyű növekedést mutatott: Észak-Amerikában a díjbevételek 13%-os, Afrikában 29%-kal, a MENA-régióban 30%-kal,  Latin-Amerikában pedig 18%-kal emelkedtek.

Markáns bevétel növekedés Európában

Az RSM hálózat Európában kiemelkedően, 36%-kal növekedett 2022-hez képest. A tagvállalatok folyamatos fejlődésének és az új németországi partnerirodának, az RSM Ebner Stolz csatlakozásának köszönhetően a tanácsadói szolgáltatásokból származó bevétel 49%-kal bővült Európában. A munkatársak létszáma elérte a 13.000 főt. 

RSM Hungary – stabil működés, erős tanácsadási és digitális vonal

Az RSM hálózat tagjaként az RSM Hungary a hektikus gazdasági környezet ellenére a 2023-as üzleti évet 4,8 milliárd forintot meghaladó árbevétellel zárta, ezzel jelentősen növekedett az elmúlt évben is. Az RSM Hungary tovább bővítette szakértői kapacitásait, digitális adózási és számviteli megoldásait, és a körforgásos gazdasággal összefüggő szolgáltatásokat (EPR, DRS, CBAM) vezetett be.  A tanácsadási tevékenység bővülése mellett hazai és nemzetközi ügyfelei számára hatékony és átlátható üzleti támogatást biztosít.

A cégcsoport kiemelt hangsúlyt fektet szakembereire, a hosszútávú karrierút megteremtésére, a befogadó vállalati kultúra biztosítása mellett.

RSM Global 2024-es üzleti fókusz – technológiai és ESG fejlesztések

A 2024-es év első fontos mérföldköve az RSM számára a globális jelenlét megerősítése, mely mind a szolgáltatások bővítése, mind a technológiai fejlesztések terén a partneri kör hatékonyabb támogatását célozza.

A technológiai fejlesztések közül 2024 januárjában indul el az RSM digitális könyvvizsgálati ökoszisztémája, amely kifinomult technológiákat és hatékony folyamatokat integrál, lehetővé teszi az ügyfelek egyedi üzleti környezetéhez jobban igazodó, agilis és technológiaorientált könyvvizsgálatot. 

Az RSM emellett az év során jelentős további beruházásokat tervez a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések, szolgáltatások terén is. 

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom