Sztankó Dániel személyében nemzetközi adószakértővel erősít az RSM

Hazai és nemzetközi pályafutása után Magyarországon, az RSM DTM áfa területért felelős csoportvezetőként folytatja karrierjét Sztankó Dániel. A társaság 2004 óta működő adótanácsadási üzletágának egyik kiemelt területén, a közvetett és forgalmi adók terén bővíti tovább a szakember a társaság kapacitásait és ügyfélkörét.

Sztankó Dániel 2008-tól a magyarországi, majd 2012-től a szingapúri Deloitte áfára és közvetett adókra specializált menedzsere volt. Korábban a londoni Crown Agents tanácsadócégnél a Világbank és más nemzetközi donorok által finanszírozott adó- és adóigazgatási reformokkal kapcsolatos projekteken dolgozott. Szakmai pályafutását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál kezdte, ahol több mint 5 évig dolgozott adószakreferensként általános forgalmi adó területén, részt vett az áfával kapcsolatos országos jogértelmezés kialakításában.

Globális piaci szereplők tanácsadójaként a szakember több mint egy évtizede foglalkozik  az európai, ázsiai és nemzetközi forgalmi és közvetett adók szabályozásával és alkalmazásával. Számos szektorban tapasztalatot szerzett - az energia, telekommunikáció, technológia, logisztika, gyógyszeripar, pénzügyi szolgáltatások és az ingatlanszektor területén -, itthon és külföldön egyaránt.

Dániel az ELTE-n jogi szakdiplomát szerzett, jogi szakvizsgával és adószakértői igazolvánnyal rendelkezik, több hazai és nemzetközi szakmai publikációja jelent meg az elmúlt évtizedben.

2014. március elejétől az RSM DTM Hungary Zrt. 6 főből álló, a hazai, illetve a nemzetközi áfa szolgáltatásokra specializált pénzügyi képviseleti csoportját vezeti.