Készül az idei Kékszalag nagy reménysége - Új katamaránnal a győzelemért

Budapest, 2010. június 7. Magyarországon készül az RSM DTM Hungary - ONE D'OR cat 35 lábas katamaránja, amely nagy eséllyel indul az idei Kékszalag Vitorlás Nagydíjért. A hajót a nemzetközileg is elismert hajókészítő, Paulovits Dénes készíti el saját műhelyében a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai versenyre. A csapat és kormányosa, Vándor Róbert nem elégszik meg a részvétel örömével - az első helyre pályázik.

Az 1934-ben első alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalagon csupán 21 induló vett részt, idén azonban már több mint 600 csapatot várnak a füredi kikötőbe, hogy összemérjék erejüket a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai vitorlásversenyen. Bár az első helyet 9 éve folyamatosan Litkey Farkas foglalja el, idén a nagyesélyes ONE D’OR névre hallgató Gordiusz Alfa-Watt Energy Sailing Team tör győzelmi babérokra a kifejezetten e versenyre készített hajójával. Az RSM DTM hajója a nemzetközileg elismert és számos győztes hajót jegyző Paulovits Dénes műhelyében készül és a hírek szerint számos egyedi fejlesztést építenek bele a júliusi versenyre.

A hajó kormányosa – és egyben tulajdonosa - Vándor Róbert, 11 éves kora óta versenyszerűen vitorlázik, első hajóját még főiskolai évei alatt építette. Kormányosként legnagyobb sikerei az Izsák Szabolcs emlékversenyen születtek, ahol 2005-ben, 2006-ban és 2009-ben is az első helyen végzett. Idén a Bankár Kupán pedig éppen Litkey Lisa nevű hajóját vezette győzelemre. A csapat tagjai Kalocsai Zsolt (RSM DTM Hungary Zrt.),Szegő Róbert (Gordiusz Alfa),Weinhardt Csaba (Watt Energy) és Erdős Gergely (Insomnia Reklámügynökség).

A ONE D’OR a tervek szerint már a Fehérszalagon is megméretteti magát, de az elsődleges cél a Kékszalag győzelem.

RSM DTM HUNGARY ONE D’OR HAJÓADATOK:

Típus: Pauger M1 Katamarán
Hossz: 35 láb
Szélesség: 7 m
Létra: 1 m
Súly: 700 kg
Fővitorla: 80 m2
Orrvitorla: 35 m2
Genakker: 140 m2
Árbóc hossz vízvonaltól számítva: 21 m
Legénység: 5 fő

Háttérinformáció:

RSM DTM Hungary Zrt.

Az RSM DTM Hungary Zrt., szakértői egyaránt a kiváló minőségű adótanácsadást, könyvvizsgálatot, könyvelést és bérszámfejtést tartják legfontosabb céljának. Ügyfeleinkkel való hosszú távú együttműködés során a magyar társaságok mellett, számos multinacionális cég megbízásából is dolgozunk. Társaságunk 2009 áprilisában csatlakozott a világ 76 országában jelen lévő RSM International hálózathoz. Ügyfeleinket a határokon átnyúló tranzakcióikban, így nemzetközi partnerirodáink szakértőinek tudása és helyi szolgáltatásai is támogatják.

Buszesz Zrt.

A BUSZESZ Élelmiszeripari Zrt. több mint 150 éves múltra visszatekintő közép-nagy vállalat. A Pepsi Co. és a CocaCola után a harmadik legnagyobb üdítőitalgyártól, elsősorban a Private Label üzletágban piacvezető. Rohamosan növekvő területe az energiaitalok gyártása/bérgyártása. A WATT energiaital család egyedülálló sorozat a magyar piacon és forgalma egyre bővülő.
A legtöbb áruházi üdítő- és energiaital is itt, Óbudán készül, a legkülönbözőbb márkaneveken. A BUSZESZ Ecet Zrt. piacvezető az ecetgyártásban és eladott mennyiségével jelentős szerepet tölt be az európai piacon. Chef márkájával a magyarországi ecetpiac nagy részét uralja. A Chef termékek minőségét számos díjjal ismerték el (ITQI, Superbrands). A BUSZESZ ISO minősítéssel rendelkezik.

Gordiusz Alfa Kft.

Törökbálinton található cég 2000-ben Veszprémből indulva lett a hazai piac legmeghatározóbb szereplője. Az eltelt években több mind 1000 magyarországi cégnek szállított szerszámgépeket és a hozzájuk kapcsolódó komplex megoldásokat. Tevékenységi körükbe tartozik a gépkereskedelem, szerviz és műszaki szolgáltatás, finanszírozási-pályázati tanácsadás éppúgy, mint a legkorszerűbb számítógépes tervező szoftverek forgalmazása. Jelenleg több mind húsz világmárkát képviselve a Gordiusz Alfa lefedi a professzionális fém megmunkálás teljes vertikumát. Üzleti partnerei 14 országban találhatóak meg.

Insomnia Reklámügynökség

Az Insomnia az egyik legdinamikusabban fejlődő kommunikációs ügynökség Magyarországon. Fő profiljához tartozik az EU-s projektek kommunikációja, de megkezdte a terjeszkedést a régió szomszédos országaiban is, a közelmúltban nyitotta meg szerbiai irodáját. Erdős Gergely különösen arra büszke, hogy az eltelt évek alatt a néhány fős kisvállalkozásból meghatározó méretű és jelentőségű ügynökséggé fejlesztette cégét, amely olyan partnerekkel dolgozik együtt, mint a Heineken Hungária Zrt., Skanska, a Ducati vagy az MKB.

Viarprofil Kft.

Viarprofil Kft. műanyag, fém hideg és melegburkolati profilok, kiegészítők gyártásával, nagykereskedésével foglalkozik.
Extruder soraikkal, fröccsöntő gépeikkel építőipari profiltermékeket, fugakereszteket és üvegtégla távtartókat készítenek. Cégük erőssége a magas minőségű, saját tervezésű alumínium profilok széles választéka, amelyekkel külföldi piacokon is képviseltetik magukat. VIARPROFIL termékeik mellett az olasz Progress Plast s.r.l. magyarországi képviseletét is ellátják.
Partnereik nagy múltú vállalatok hasonló üzletpolitikai szemlélettel, amelynek célja, a vevők megelégedettsége, a termékek minősége és a megbízható partneri együttműködés.