Facebook image

Összesen 103 bejegyzés

Beszámolófeltöltés – új fejezet nyílik idén

Minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozás köteles beszámolójának közzétételéről és letétbe helyezéséről gondoskodni a számviteli törvényben megadott határidőnek megfelelően. Erre 2016. december 1-től – a beszámolási időszaktól függetlenül – már csak az Online Beszámoló- és űrlapkitöltő rendszeren (OBR) keresztül lesz lehetőség.

Tovább

Outsourcing – mikor hatékony?

Minden gazdasági szektorban érezhető a zsugorodó munkaerőpiac hatása. Egyre növekvő kihívást jelent a vállalatoknak, hogy képesek legyenek pénzügyi, számviteli és IT-erőforrásaikat biztosítani: kulcsfontosságú stratégiai kérdéssé vált a vállalkozások számára a megfelelően képzett és motivált munkaerő toborzása, felvétele és megtartása, miközben a munkabérek és juttatások folyamatos emelkedése kiélezi a cégek versenyét a tehetséges alkalmazottakért.

Tovább

Hogyan segítik a digitális megoldások vállalata pénzügyeit?

A modern vállalkozási környezetben a számvitelnek is haladnia kell az információtechnológiai igényekkel, lehetőségekkel. Manapság már kis- és középvállalati szinten is előtérbe került az egyszerű könyvviteli rendszer helyett a digitális megoldásokat is alkalmazó, vagy erre épülő hatékonyabb könyvelés.

Tovább

Mire figyeljen könyvelőváltás lebonyolítása során?

Egy könyvelőváltási döntésnek sokféle előzménye lehet. Előfordulhat, hogy például a vállalat növekedése, a tevékenysége bővülése miatt több, vagy más tartalmú szolgáltatásra van szükség, de okot adhat erre az elégedetlenség is a jelenlegi szolgáltatással. Ha eljött az ideje annak, hogy ezt a feladatot új szolgáltatónak adja át, érdemes néhány alapszabályt végiggondolni, mielőtt kiválasztja az igényeinek leginkább megfelelő könyvelőirodát.

Tovább

Adófeltöltési kötelezettség 2016

A következő összefoglaló segítségével a december 20-i hatállyal kötelező feltöltésekhez kapcsolódó könyvelési feladatok áttekintésében nyújtunk segítséget.

Tovább

Számviteli törvény változások 2017

A novemberi adócsomag számviteli törvényt érintő változásai néhány fontosabb pénzügyi és a származtatott ügyletekhez kapcsolódó fogalom tisztázását, azok számviteli elszámolását, IFRS szabályokat, illetve a megváltozott jogszabályi környezethez való igazodást tartalmazza. Az alábbiakban a származékos ügyletekre vonatkozó szabályokat tekintjük át részletesen.

Tovább

Hogyan válasszuk ki a legjobb könyvelőt?

Egy cégvezető jellemzően az üzleti folyamatok irányítására fókuszál, az adminisztratív feladatok és a pénzügyi tervezés jó esetben ezt segíti. A jól kiválasztott belső könyvelő, vagy külső könyvelői szolgáltatás révén a cégvezető feladata egyszerűsödik, hiszen jobban tud az üzleti folyamatok irányításával foglalkozni.

Tovább

Vállalati pénzügyek 2.0

A középvállalatok pénzügyi vezetői döntéseihez fontosak a hatékony rendszerek és folyamatok, illetve az operatív és stratégai kontrolling. Amennyiben a pénzügyi határidők betartása, az adatok rendszerezése és értékelése kihívásokat jelent, elsőként a kritikus hiányosságokat és fejlesztendő területeket kell azonosítani, majd a fejlesztésükhöz szükséges képességeket, folyamatokat és technológiai megoldásokat.

Tovább

Kiemelt témák