Facebook image

Összesen 792 bejegyzés

Több tízezer vállalkozás szűnhetett meg a KATA módosítás miatt

Az Opten adatai szerint augusztus-szeptemberben komoly végelszámolási hullám indult a társas vállalkozások körében, a két hónapban együttesen már 50 ezerrel több vállalkozás lépett a megszűnés útjára, ez több mint tízszerese a megszokott volumennek! Az átalányadózást választók már kaptak adminisztrációs könnyítést, melyet akár továbbiak is követhetnek.

Tovább

Vállalatok talpon maradását segítheti ez az adókedvezmény

A jelenlegi gazdasági helyzetben a magyar vállalkozásoknak is fokozatosan növekvő energiaárakkal kell szembenézniük, az eddigi gáz- és áramfogyasztásuk többszörösét kell kifizetniük. A költségcsökkentés egyik módja az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, melyhez a Tao törvény adókedvezményt is kapcsol.

Tovább

Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági hatások miatt új extraprofit adók is bevezetésre kerültek.

Tovább

Támogató eljárást indít a NAV külföldi jövedelmek ellenőrzéséhez

Támogató eljárás megindítására számíthatnak azok a magánszemélyek, akik 2018-ban külföldi pénzintézetnél vezettek számlát, ott befektetésekből szereztek jövedelmet, illetve az Európai Unió más tagállamából kaptak munkaviszonyból, vezető tisztségviselői tiszteletdíjból, életbiztosításból, ingatlan értékesítéséből és hasznosításából származó jövedelmet.

Tovább

Katás vagyok, milyen adózást válasszak?

A Kata, a jogszabálymódosítás következtében a jövőben az egyéni vállalkozók számára fenntartott adónem lesz. Ráadásul, aki közülük cégeknek, adóalanyoknak is számláz, az is kénytelen lesz másik adónemet választani szeptembertől.

Tovább

Ágazati különadók 2022

A költségvetési egyensúly és a rezsicsökkentés fenntartása, és a honvédelem biztosítása érdekében a Kormány a 2010-es mintájára újra az egyes jól profitáló szektorok extra adóztatása mellett döntött.

Tovább

Kiemelt témák