Facebook image

Összesen 1392 bejegyzés

Új szociális hozzájárulási adókedvezmény

Az Eat.* 462/G. §-a értelmében 2015. július 1-től a munkáltatók az egyes mezőgazdasági munkakörökben foglalkoztatott, 25 év feletti és az 55 év alatti természetes személyek után fizetendő Szochoból adókedvezményt vehetnek igénybe.

Tovább

ECJ: Az EB áfa jogeseteiből – egy ügylet vagy több ügylet az áfában?

A C-349/96. sz. CPP-ügy A tényállás Az angliai székhelyű Card Protection Plan („CPP\") társaság úgynevezett Bankkártyavédelmi Terv keretében olyan jellegű szolgáltatást nyújtott, ami a bankkártya elvesztése, ellopása esetén a kártyatulajdonosok veszteségének, valamint egyéb utazáskor felmerülő (így például az elveszett csomag megkereséséhez kapcsolódó) esetleges kárainak, megtérítését célozta. Emellett a társaság a bankkártyaszámok regiszterének fenntartását is végezte

Tovább

BEPS – Implementációs csomag

Miután a transzferár nyilvántartások transzparenciáját szorgalmazó OECD BEPS 13. akciótervéhez 2014. szeptemberében megjelent a tanulmány és 2015. februárjában egy kiegészítő iránymutatás. Az OECD Pénzügyi Bizottságának május 27-28-i ülésén fogadták el az implementációs csomagot, amit júniusban publikált.

Tovább

Mozgásba lendült az OECD Beps 15. akcióterve

Tavaly ősszel számoltam be először az OECD Beps projekt 15. számú akciótervéről, amely a bilaterális adóegyezmények módosítását célzó multilaterális egyezmény lehetőségét vizsgálja, az agresszív adótervezés visszaszorítása céljából.

Tovább

Módosulnak az időszaki elszámolású ügyletekre vonatkozó áfa szabályok

Az időszaki elszámolású ügyletek szabályai terén 2015. július 1-től hatályba lépő áfa törvény-változások egyelőre csak egy meghatározott adóalanyi kört, a könyvviteli, könyvvizsgálati és adótanácsadási szolgáltatást végzőket érintik, de az új előírások 2016. január 1-től minden adóalanyra kiterjesztésre kerülnek!

Tovább

Kiemelt témák