Facebook image

Összesen 1392 bejegyzés

Időszaki elszámolású ügyletek – változó szabályok

Ahogy arról a „Módosulnak az időszaki elszámolású ügyletekre vonatkozó áfa szabályok” című bejegyzésünkben már írtunk, a könyvviteli, könyvvizsgálati és adó tanácsadási szolgáltatást végző adóalanyok időszakos elszámolású ügyleteire, 2015. július 1-től új szabályok kerültek bevezetésre.

Tovább

BEPS 7. akcióterv – Telephely-keletkezés mesterséges elkerülésének megakadályozása

A tavalyi év végén az OECD publikálta az összes BEPS akcióterv végleges változatát. Az akcióterv által megfogalmazott intézkedések a jövőben jelentős mértékben felértékelhetik az egyes jogrendszerek által biztosított feltételes adómegállapítási kérelmek („binding ruling request”) benyújtásának lehetőségét, mely az egyes szabályok szubjektív megítéléséből adódó adózói kockázatok kiszűrését és a helyes jogalkalmazást hivatott elősegíteni.

Tovább

Közeleg az idő!

Bevallási nyilatkozat 2016. január 1-től a magánszemélyeknek lehetőségük nyílik, hogy a 2015. évben megszerzett jövedelmeik bevallását - bizonyos feltételek esetén- úgynevezett bevallási nyilatkozat alapján a NAV készítse el.

Tovább
RSM Hungary
EBA

5 százalékos áfa kulcs vs. CSOK

Ahogy arról korábbi blog bejegyzésemben írtam a 2016. január 1-től bizonyos új építésű lakások (többlakásos lakóingatlanok esetében maximum 150 négyzetméteres hasznos alapterületű lakások, egylakásos lakóingatlanok esetében (pl. családi házak) 300 négyzetméteres hasznos alapterületű lakások) értékesítésére a jogalkotó kedvezményes 5 százalék áfa mértéket vezetett be.

Tovább

Erzsébet utalvány vs. Erzsébet Plusz Kártya

A 2016. évi cafeteria nagy formai újdonsága, hogy az eddigi papír alapú ‒ az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra vagy a Sport ‒ Erzsébet-utalványok helyett az munkáltatók már elektronikus formában, az úgynevezett Erzsébet Plusz Kártyára feltöltött összegekkel is motiválhatják munkavállalóikat.

Tovább

Kiemelt témák