Facebook image

Közel 30 000 vállalkozást érintett az az október 1-jei határidő, amikortól újabb cégek lettek volna kötelesek online pénztárgépet használni. Ám az eredetileg kijelölt határidő tarthatatlanná vált, hiszen három héttel a tervezett indulás előtt még engedélye sincsen azoknak az újfajta szabályozásnak megfelelő gépeknek, amelyek használatára többek között:

  • az autószerelők,
  • a masszőrök,
  • a diszkósok,
  • a taxisok, és
  • a tisztítási szolgáltatók is

kötelezettek lettek volna. Arról a legutolsó napokban már nem is volt érdemes beszélni sem, hogy az engedélyek utolsó pillanatban történő esetleges kiadását követően vajon a gyártók képesek lesznek-e időre legyártani, a forgalmazók pedig üzembe helyezni az online kasszákat minden érintettnél.

Módosított online kassza határidő

A nemzetgazdasági tárca elkerülve az online kasszák első körös bevezetésekor kialakult helyzetet, módosított a korábbi határidőn és az online pénztárgépek használatára kötelezettek körének kiszélesítését mindenki számára egységesen 2017. január 1-jére halasztotta. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentése megerősítette azt az általunk is felvetett irányt, hogy a kialakult helyzetben üdvözítendő lépést jelentene az online kasszák kiterjesztésének határidejének módosítása.

A kasszák elérhetetlensége miatt az új szabályozás életbe léptetése megugorhatatlan akadály elé állítaná nem csak az érintett vállalkozásokat, hanem azokat a cégeket is, amelyek már eddig is kötelezettek voltak, ám valamilyen oknál fogva október 1. után szükségük lett volna új pénztárgép beszerzésére.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom